Lokalizacja

Typy obiektów

Rodzaje kuchni

pokaż wszystkie

Typy kuchni

pokaż wszystkie

Przedział cenowy0 - 150 PLN

od:
do:

Średnia ocena0 - 5

Ilość polubień0 - ?

Ilość obserwatorów0 - ?

Ilość opinii/ocen0 - ?

Godziny otwarcia00:00 - 24:00

Cechy lokalu

4,8
zdjęcie główne

eatalia

kuchnia włoska ul. Gołębia 6, 61-834, Poznań, Wielkopolskie
polubienia (2811) oceny (7) zdjęcia lokalizacja
płatność kartą
WiFi
niepełnosprawni (podjazd, łazienki)
wegetarianie
klimatyzacja
jedzenie na wynos
otwarte do ostatniego klienta
catering
imprezy okolicznościowe
nocleg
sprzedaż alkoholu
tańce
gluten free
ilość dodatkowych miejsc letnich

x40

ilość miejsc

x80


Dane kontaktowe
telefon:61 278 71 86
rezerwacje:email
email:wyświetl
strona:link do strony
facebook:link do profilu
Godziny otwarcia
poniedziałek: 12:00 - 22:00
wtorek: 12:00 - 22:00
środa: 12:00 - 22:00
czwartek: 12:00 - 22:00
piątek: 12:00 - 22:00
sobota: 12:00 - 22:00
niedziela: 12:00 - 20:00
Zakres cenowy
Przystawki:28 - 36 zł
Zupy:14 - 28 zł
Sałatki:32 - 42 zł
Makarony:29 - 40 zł
Pizza:19 - 37 zł
Dania główne:45 - 89 zł
Dodatki:2 - 10 zł
Desery:18 zł
Napoje zimne:6 - 16 zł
Napoje ciepłe:8 - 16 zł
Piwa:8 - 13 zł
Ocena gości
średnia z 1 ocen Eat&Drink:4,9
średnia z 6 ocen Google:4,8

Opis


Po ogromnym sukcesie, jaki osiągnęła restauracja w Borówcu, kolejny lokal pod szyldem „eatalii” otwarto w Poznaniu na początku marca. Restauracja mieści się w samym sercu Starego Miasta, na ul. Gołębiej 6 i stanowi integralną część pięknych i eleganckich wnętrz prawdziwej perły polskiej architektury, Hotelu Palazzo Rosso. Nazwa restauracji nie jest przypadkowa, gdyż serwuje część dań typowo włoskich, ale również inne potrawy, przygotowywane z wykorzystaniem oryginalnych włoskich produktów i bez sztucznych składników. Wszystko jest świeże, robione na miejscu, zdrowe i smaczne. Część potraw jest przygotowywana z zastosowaniem technologii Sous-vide, czyli gotowania w próżni. Metoda ta pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu oraz struktury produktów w procesie gotowania, dzięki czemu otrzymujemy dania bez utraty witamin i naturalnych soków. Potrawy przygotowywane tą metodą są soczyste, delikatne i lekkostrawne. eatalia to również wyselekcjonowane wina, starannie dobrane przez sommeliera oraz wyjątkowa włoska kawa, palona w małej rodzinnej palarni pod Padwą.

Opinie (7)